Vastaa kyselyyn Jokelan viher- ja ulkoliikunta-alueiden palveluista

28.06.2023 klo 10.30

Kyselyn tuloksia hyödynnetään ensi vuonna valmistuvassa Jokelan alueen kehittämissuunnitelmassa.

Tuusulan kunta on ryhtynyt päivittämään viher- ja ulkoliikunta-alueiden palveluita ja verkostoa. Jokela toimii pilottikohteena, ja vastaavaa työtä jatketaan myöhemmin Hyrylän ja Kellokosken alueilla. Vuoden 2024 aikana valmistuva Jokelan alueen kehittämissuunnitelma toimii ohjenuorana alueen viher- ja ulkoliikunta-alueiden palvelujen kehittämiselle vuoteen 2040 asti.

Palvelukysely Jokela

Viher- ja ulkoliikunta-alueiden palveluilla tarkoitetaan tässä suunnitelmassa mm. kunnan omistamilla viheralueilla sijaitsevia:

  • Leikkipaikkoja
  • Koira-aitauksia
  • Matonpesupaikkoja
  • Ulkoliikuntapaikkoja (mm. puistokentät, frisbeegolfradat, ulkokuntoilupaikat, uimapaikat, parkour)
  • Reittejä (mm. ulkoilureitit, luontopolut, ratsastusreitit, hiihtoladut, pitkospuut)

Kehittämissuunnitelma ei koske päiväkotien ja koulujen piha-alueita, mutta niiden palveluja tarkastellaan osana muuta palveluverkkoa.

Suunnitelman tavoitteena on viher- ja ulkoliikunta-alueiden määrän ja laadun sekä käyttäjien tarpeiden mukaisten palvelujen turvaaminen. Kehittämissuunnitelman avulla ohjataan jatkossa uusien palveluiden sijoittamista sekä olemassa olevien palveluiden kehittämistä.

Tuusulan viheralueita käyttävillä asukkailla ja vierailijoilla on mahdollisuus osallistua suunnitelman laatimiseen verkkokyselyllä kesä-elokuussa 2023, Jokelassa järjestettävässä yleisötilaisuudessa syyskuussa 2023 sekä kommentoimalla suunnitelmaluonnosta vuonna 2024. Yleisötilaisuuden ja kommentoinnin tarkemmat ajankohdat tiedotetaan tällä sivulla myöhemmin.

Kerro kyselyssä, miten viher- ja ulkoliikunta-alueiden palveluja pitäisi kehittää

Millaisia ovat Jokelan viheralueet, leikkipuistot, liikunta-alueet ja ulkoilureitit nykyisin? Miten niitä pitäisi parantaa? Kerro meille vastaamalla verkkokyselyyn 13.8.2023 mennessä. 

Kyselyn tarkoituksena on kerätä asukkaiden ja vierailijoiden näkemyksiä Jokelan alueella sijaitsevien viher- ja ulkoliikunta-alueiden sekä niihin linkittyvien palvelujen nykytilanteesta ja kehitystarpeita.

Kyselyyn pääset tästä linkistä. 

 

Lisätietoja:

Mia Järvinen
Kunnanpuutarhuri, Tuusulan kunta
etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Hanna Keskinen
Projektipäällikkö, Ramboll Finland Oy
etunimi.sukunimi@ramboll.fi

Takaisin