Tuusula esittäytyy kumppaneilleen vihreän siirtymän EcoCore-hankkeessa

16.09.2024 klo 12.00

Tuusulassa vierailee tällä viikolla joukko EU-jäsenmaiden lentokenttien tai pääväylien varrella sijaitsevien pienten kaupunkien edustajia. Vieraiden edustamat kaupungit ovat Tuusulan ohella mukana kestävää kaupunkikehittämistä edistävässä EcoCore-hankkeessa. Hanke sisältyy EU:n URBACT IV -yhteistyöohjelmaan.

Projektikumppanit viettävät Tuusulassa kaksi päivää ja työstävät yhdessä projektin sisältöjä sekä tutustuvat kunnan toimintaympäristöön, tavoitteisiin ja suunnitelmiin.

- Vieraamme ovat pääasiassa kumppanikaupunkien elinkeino- ja kaupunkisuunnitteluasiantuntijoita ja poliitikkoja, joten he tuntevat hyvin liike-elämän tarpeet ja kuntien mahdollisuudet vastata niihin, toteaa elinvoimajohtaja Kristiina Salo.

Projektitapaamisen ohjelma on tiivis: Tuusulassa esitellään kumppaneille muun muassa ilmastotavoitteita ja -toimenpiteitä, Focus-ohjelmaa sekä osallistavaa budjetointia ja muita yhteiskehittämisen hankkeita. Keskiviikkona ohjelma jatkuu Moniossa ja Rykmentinpuistossa, jotka toimivat konkreettisina esimerkkeinä Tuusulan strategiasta.

- Käymme myös perehtymässä varasto- ja kuljetuspalveluita tarjoavan Logitrin esimerkilliseen vastuullisuustyöhön ja oppimassa miten kehittämisyhtiömme Keuke on auttanut Konditoria Ph7:aa kasvussa, kertoo elinkeinopäällikkö Toni Popovic.

Tuusula etsii EU-hankkeessa uusia paikallisia keinoja elinkeinoelämän ja energiamurroksen edistämiselle. Hanke jatkuu vuoden 2025 loppuun asti. Muut EcoCore-hankkeeseen osallistuvat kaupungit ovat Balbriggan (Irlanti), Dubrovnik (Kroatia), Ķekava (Latvia), Pärnu (Viro), Villena (Espanja), Santo Tirso (Portugali), Alba Iulia (Romania) ja Ormož (Slovenia).

URBACT on alueiden välisen yhteistyön ohjelma, jolla tuetaan eurooppalaisten kaupunkien verkostoitumista ja kokemustenvaihtoa. Ohjelman keskeinen toiminta-ajatus on eri teemojen ympärillä tapahtuva integroitu ja kestävä kaupunkikehittäminen. Tuusulan kunta on ensimmäistä kertaa mukana URBACT-ohjelmassa.

Takaisin