Uusin silmin on spesiaali tapahtuma, joka kutsuu kokemaan elämää eri näkökulmista

20.09.2024 klo 09.00

Uusin silmin – Keski-Uudenmaan vammaismessuja vietetään lauantaina 5.10.2024 kello 11–16 Järvenpään yhteiskoulun uudisrakennuksessa (Kansakoulunkatu 3, Järvenpää). Yhdenvertaisuuden asialla järjestetään eri kiva päivä, jossa on ohjelmaa joka makuun. Artisti- ja puhujavieraat ja panelistit tarjoavat uusia näkökulmia hyvään elämään. Tapahtuman järjestävät Järvenpään, Keravan ja Tuusulan vammaisneuvostot, kokemustoimijat ja vammaisten kanssa työskentelevät.

Päivän aikana voit osallistua moneen tekemiseen: haastaa itsesi ja kaverisi esimerkiksi kokeilemalla ratakelausta, pyörätuolikoripalloa tai viittomakielistä kahvilaa. Voit nauttia monipuolisesta ohjelmasta ja näytteilleasettajien tarjonnasta. Perinteikkään vammaismessun tämänvuotinen teema on työkyky ja työhalu, jota toisaalta saattaa haastaa yhteiskunnan kyvyttömyys ottaa kaikki mukaan.

Monipuolinen ohjelma kaikenikäisille

Uusin silmin -tapahtuma tarjoaa laajan kattauksen aktiviteetteja. Luvassa on muun muassa:

  • Puhujavieraat: Arja Ahtaanluoma tunnetaan myös kirjasta Puolinainen. Ahtaanluoma kertoo, miten kylkiluun murtumasta ja mattopuukon viillosta voi vammautua puolinaiseksi, ja miten traagisen vammautumisen jälkeen löytyy hyvä elämä. Tilaisuuden avaa järvenpääläinen kansanedustaja Jorma Piisinen, joka on saanut puheeseensa apua kehitysvammaisen tuki ry:n Niklas Strandenilta.
  • Toiminnalliset aktiviteetit: Rollaattorirata, ratakelaus ja pyörätuolikoripallo. PlanetBic on kaikille sopiva elämää vaaliva pallojumppa. Kädentaitoihin voi keskittyä Näpsäkkä-taitopajassa.
  • Musiikkia ja esityksiä: Erityisnuorten rap-yhtye Herkkuräbärit ja folkmuusikko Julia Delgado.

  • Teatteria: Elämänmakuinen esitys Edelleen elossa.
  • Paneelikeskustelu: Bloggari Kynäniekka Pinja Eskolan vetämä keskustelu täsmätyökyvystä, jossa mukana filosofi-kirjailija Pia Houni, sekä työnantaja että työntekijä, ja paremman työelämän tavoitteella Invalidiliitto.

Maksuton ja esteetön tapahtuma

Keski-Uudenmaan vammaismessut on uudistunut, jotta se houkuttelisi vanhojen tuttujen lisäksi osallistujia, jotka eivät välttämättä kohtaa vammaisuutta omassa arjessaan. Näin halutaan luoda tilaa erilaisten ihmisten kohtaamiselle ja tasa-arvon edistämiselle.

Uusin silmin -tapahtuma on avoin kaikille, ja se järjestetään esteettömissä tiloissa. Järvenpään yhteiskoulun uudisrakennuksen upeat tilat, kuten iso aula, liikuntasali ja työpajatilat, tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet liikkua ja kohdata. Tapahtumassa on yli 20 näytteilleasettajaa, jotka esittelevät arkea helpottavia palveluita. Keuda-ravintola palvelee koko tapahtuman ajan.

Laita päivä kalenteriin! Ohjelman aikataulu ja lisätiedot löytyvät Järvenpään kaupungin verkkosivuilta: Uusin silmin -tapahtuma

Keski-Uudenmaan vammaismessut 5.10.2024

Takaisin