Vapaaehtoistoiminnan messut ja Järjestöfoorumi Tuusulassa lauantaina 28.9.

20.09.2024 klo 14.45

Tuusulassa järjestetään Vapaaehtoistoiminnan messut lauantaina 28.9.2024 kello 11–13 lukio ja kulttuuritalo Moniossa, osoitteessa Pataljoonantie 6, Tuusula. Samana päivänä järjestetään Moniolla myös Järjestöfoorumi kello 13–15, eli välittömästi vapaaehtoistoiminnan messujen jälkeen.

Vapaaehtoistoiminnan messut 28.9. kello 11–13

Vapaaehtoistoiminnan messut on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, jossa kävijä voi tutustua Tuusulan kunnan, Tuusulan seurakunnan ja alueen yhdistysten vapaaehtoistoimintaan sekä tavata toisia vapaaehtoisia.

Tapahtumassa osallistujat saavat perustietoa vapaaehtoistoiminnasta, vinkkejä vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista, sekä tietoa vapaaehtoisille tarjottavasta tuesta ja koulutuksesta. Tapahtumaan osallistuminen ei sido osallistujia mihinkään.

Ohjelma

Klo 11–12 Monion tupa-auditoriotila

  • Yhdistykset esittelevät vapaaehtoistoimintaa kahden minuutin pikaesittelyjen avulla.
  • Mitä vapaaehtoistoiminta on? Tuusulan kunta ja Tuusulan seurakunta.
  • Mahdollisuus ostaa kahvia ja pientä makeaa Tuusulan seurakunnan kahvipisteeltä koko tapahtuman ajan.

Klo 11–13 Yhdistykset esittelevät vapaaehtoistoimintaa messupöytien ääressä

Vapaaehtoistoiminnan messujen aikana saat myös lisätietoa lokakuussa alkavasta vapaaehtoistoiminnan koulutuksesta. Koulutuksessa on vielä paikkoja avoinna.

  • Koulutus esittelee kattavasti erilaisia mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistoimintaan Tuusulassa ja se on kaikille avoin ja maksuton.
  • Koulutus toteutetaan Tuusulan kansalaisopiston, kunnan, seurakunnan, Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen, Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston ja useiden eri järjestöjen kanssa.
  • Ilmoittautuminen koulutukseen: tuusula.fi/opisto
  • Lisätietoa koulutuksesta: www.yhdistysverkosto.net/koulutukset

Järjestöfoorumi 28.9. kello 13–15

Tuusulan kunta järjestää kaikille yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille sekä niistä kiinnostuneille tahoille Järjestöfoorumin välittömästi Vapaaehtoistoiminnan messujen jälkeen.

– Syksyn järjestöfoorumi tarjoaa yhdistyksille lisätietoa ajankohtaisista asioista sekä yhdistysten Leader-rahoitusmahdollisuuksista, kertoo kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

– Saamme Järjestöfoorumin aikana aivan käytännön vinkkejä siitä, mihin tarkoituksiin rahoitusta voi saada ja miten rahoitusta haetaan, jatkaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen.

Ohjelma klo 13 alkaen:

  • Tervetulosanat. Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, Tuusulan kunta.
  • Yhdistysten Leader-rahoitusmahdollisuudet ja hankeideat. Toiminnanjohtaja Esko Pietari ja ohjelmapäällikkö Kim Smedslund, Eteläisen maaseudun osaajat Emo ry.
  • Leader-avustuksen hakeminen yhdistyksen näkökulmasta. Puheenjohtaja Tony Falenius, Klemetskog Ungdomsförening rf.
  • Yhdistyskentän ajankohtaiset asiat. Minna Mielonen, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Tuusulan kunta.
  • Osallistuminen on yhdistykselle maksutonta.

Pyydämme ilmoittautumisia tarjoiluja varten 26.9.2024 mennessä. Voit ilmoittautua mukaan Lyytin kautta: https://www.lyyti.in/jarjestofoorumi2024_09
Paikalle voi saapua myös ilmoittautumatta.

Mikäli olet ilmoittautunut jo aiemmin mukaan esittelijäksi vapaaehtoistoiminnan messuille ja osallistujaksi Järjestöfoorumiin, ei sinun tarvitse ilmoittautua uudelleen.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen, Tuusulan kunta, 040 314 3018, minna.mielonen@tuusula.fi
Vapaaehtoistyön koordinaattori Mari Aho, Tuusulan seurakunta, 040 535 7150, mari.aho@evl.fi

Takaisin