Tuusulalainen huippupianisti Joonas Haavisto soittaa flyygeliä Halosenniemessä – YLE äänittää esiintymisen

04.10.2024

Joonas Haavisto Trio juhlistaa 20-vuotista uraansa konserttitaltiolla, jonka YLE äänittää Halosenniemen idyllisessä taiteilija-ateljeessa tiistaina 8.10. klo 18 ja 19.30. Molempiin esityksiin otetaan mukaan pieni live-yleisö.

Joonas Haavisto soittaa flyygeliä

Halosenniemessä on järjestetty kotikonsertteja jo talon isäntäväen Pekka ja Maija Halosen aikana. Konsertit ovat mahdollisuus viipyä ateljeessa nauttimassa hämärtyvästä illasta ja taianomaisesta tunnelmasta. Ateljeehen tuotava Steinway&Sons-flyygeli tekee konserteista ainutlaatuisen.  

Pianisti Joonas Haaviston sävellyksien keskiössä ovat melodiat. Musiikissa pitkät kaaret sekä vapaammat jaksot tasapainottavat toisiaan. Vaikutteita on kuultavissa jazzperinteen lisäksi niin klassisesta musiikista kuin hiphopistakin. Yhtyeessä soittavat Haaviston lisäksi Suomen jazzkentän kysytyimpiin muusikoihin kuuluvat kontrabasisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa.

Joonas Haavisto Trio on esiintynyt ympäri maailmaa merkittävillä festivaaleilla ja julkaissut viisi albumia. Haavisto valittiin vuonna 2017 ensimmäisenä suomalaisena jazzpianistina arvostettuun Steinway Artist -rosteriin.

Yleisön jäsenet saattavat näkyä konsertissa tehtävissä tallenteissa. Lipun ostaessaan yleisö antaa Joonas Haavisto Triolle, Ylelle sekä Tuusulan kunnalle kuvausluvat. Lupa koskee konsertissa nauhoitettua sekä video- ja valokuvattavaa materiaalia.

– Kuvausta ei kannata jännittää, sillä se kohdistuu pääasiassa esiintyjiin, vaikka yleisö saattaakin vilahtaa taustalla. Joka tapauksessa yleisö näytetään positiivisessa valossa ja kuuntelijoita arvostaen. Konserttielämys tallentuu kauniille videolle ja ainutkertaisen illan tunnelmaan voi palata myöhemminkin videon avulla, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski kertoo.

Konsertin audiotaltio kuullaan Yle Radio 1:ssä Jazzklubin illan keikkana.

Halosenniemen museossa (Halosenniementie 4–6, Tuusula) järjestetään kaksi sisällöltään samankaltaista konserttia ti 8.10.2024 klo 18 ja klo 19.30. Kumpaankin konserttiin otetaan pieni 25 henkilön yleisö, josta osa pääsee seuraamaan konserttia parvelta. Konsertin kesto 45–60 min.

Esiintyjät:
Joonas Haavisto, piano
Antti Lötjönen, kontrabasso
Joonas Riippa, rummut

Lipunmyynti

Liput 20 €. Osta liput:


Lippuja voi ostaa myös R-Kioskeilta, TuusInfoista sekä Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan museokaupoista.
Lippuja myydään ovella tuntia ennen konserttia, jos niitä on jäljellä (käteinen, maksukortti). Tapahtumaan sisäänpääsy myös Kaikukortilla, paikkoja rajoitetusti.

Tapahtuman järjestää Tuusulan kunta, kulttuuripalvelut.

Lisätietoja:
Tapahtumakalenteri: tapahtumat.tuusula.fi/haavisto
Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 040 314 3436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Kuvat: Jari Kivelä 

Takaisin