Auta kehittämään hulevesien hallintaa ‒ vastaa kyselyyn!

09.10.2024

Hulevesien hallintaa kehitetään ympäristöministeriön tukemassa HULEVET-hankkeessa, johon myös Tuusulan kunta osallistuu. Hankkeen tavoitteena on luoda hulevesien hallintamalli, jossa otetaan huomioon paikalliset vesiolosuhteet.

Osana hanketta toteutetaan hulevesikyselyjä, joilla kerätään tietoa muun muassa tulvimis- ja lätäköitymishavainnoista sekä kiinteistökohtaisesta hulevesien hallinnasta.

Kysely toteutetaan verkossa, ja sen viimeinen avoinnaolopäivä on 20.10.2024. Kyselyn päätteeksi tarjolla on kattava artikkeli hulevesistä ja niiden hallinnasta.

Mitä hulevesi on?

Hulevettä syntyy, kun vettä sataa esimerkiksi asfaltille, talojen katoille tai muulle vettä läpäisemättömälle pinnalle. Hulevesi ei pääse imeytymään maahan, jolloin vesi alkaa virrata ojastoihin ja hulevesiviemäreihin päätyen lopulta pienvesiin.

Myös läpäisemättömiltä pinnoilta syntyvät lumensulamisvedet ovat hulevettä. Hulevesien hallinta on haasteellista rakennetuilla alueilla erityisesti runsailla sateilla ja keväällä lumien sulaessa.

Asukkaiden toimet ja havainnot apuna

Hulevesien hallinta alkaa jo kaavoituksesta ja jatkuu muun muassa rakentamisen ja vesihuollon toimilla. Myös kiinteistön omistajilla on vastuu hulevesien hallinnasta. Omistajan on tiedettävä, minne tontin hulevedet päätyvät. Hulevettä ei saa johtaa esimerkiksi naapurin tontille eikä katualueelle.

Auta kehittämään hulevesien hallintaa ja vastaa kyselyyn! Vastaaminen vie noin 5‒10 minuuttia. Pääset kyselyyn alla olevasta linkistä.

Linkki hulevesikyselyyn

Takaisin