Päivittäistavarakaupan palveluihin panostaminen Hyrrän korttelissa jatkuu ‒ asemakaavan muutosehdotus nähtäville

24.10.2024 klo 09.15

Hyrylän keskustan kehittäminen etenee entistä laajempien päivittäistavarakaupan palveluiden mahdollistamisella.

Tuusulan kuntakehityslautakunta päätti eilisessä kokouksessaan ehdottaa kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus päättää antaa Hyrrän korttelin asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman lausuntoihin ja mielipiteisiin laaditut vastineet sekä asettaa asemakaavan muutosehdotuksen nähtäville. Kunnanhallituksen on määrä käsitellä asiaa ensi maanantain kokouksessaan.

Kaavamuutoksen myötä Hyrrän korttelissa sijaitsevaa K-Supermarket Hyrrää voidaan laajentaa, mikä lisää alueen kaupallisten palveluiden tarjontaa ja vetovoimaa.

Asemakaavan muutosta on hakenut Kesko Oyj, joka tutkii mahdollisuuksia nykyisen supermarketin liikerakennuksen ja pysäköintihallin laajentamiseen.

- Olemme tyytyväisiä, että kaavamuutoshanke etenee hyvässä yhteistyössä kunnan kanssa. Näemme voimakkaasti kasvavassa Tuusulassa paljon mahdollisuuksia päivittäistavarakaupan palveluiden laajentamiselle entisestään asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti, sanoo Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

Hyrylän aluetta koskevan kaupallisen selvityksen mukaan väestön määrä lisääntyy Hyrylässä, ja alueella on aiempaa enemmän kysyntää päivittäistavarakaupan sekä erikoiskaupan palveluille.

- Hyrrän asemakaavamuutoksen myötä kaupallisten palveluiden tarjontaa on mahdollista kasvattaa Tuusulassa merkittävästi, toteaa Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

Lisätiedot:

Tuusulan kunta:
Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001
Kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén, pirjo.siren@tuusula.fi, 040 314 3560
Kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, asko.honkanen@tuusula.fi, 040 314 2012
Kesko Oyj:
Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula, mika.sivula@kesko.fi

23102024 Supermarket Hyrrä Timo Nurmi (2)

Takaisin