Lapsissa ja nuorissa kasvaa tulevaisuuden yrittäjiä 

05.09.2024

Yrittäjyyskasvatustyötä toteutetaan Tuusulassa monin eri tavoin yhteisen yrittäjyyskasvatussuunnitelman luotsaamana sekä laajaa yhteistyötä yrittäjyystoimijoiden kanssa tehden. Kasvatuksen ja koulutuksen kärkikunnaksi tavoitteleva Tuusula haluaa tarjota lapsille ja nuorille hyvän elämän panostaen myös vahvasti yrittäjyyskasvatukseen  – kasvaahan nuoressa sukupolvessa runsas joukko tulevaisuuden yrittäjiä.

Yrittäjyyskasvatuksen askeleita otetaan jo varhaiskasvatuksessa jatkuen aina lukiokoulutuksen loppuun saakka. Käytössä on yhteinen yrittäjyyskasvatussuunnitelma, jota on päivitetty tuoreeltaan. Päivitystyön tuloksia on koottu yhteisesti saataville
Tuusulan yrittäjyyskasvatussuunnitelma -sivustolle.  

Tuusulan yrittäjyyskasvatuksen portaat 
Kuva: Yrittäjyyskasvatuksen portaat Tuusulassa 
 
– Tällä hetkellä sivustolle on koottu yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelman mukaiset tavoitteet sekä henkilöstölle hyödyllisiä linkkejä. Kuluvana syksynä sivuston ulkomuodon ja sisällön kehittämistä jatketaan yrittäjyyskasvatustyöryhmässä tavoitellen siitä entistä saavutettavampaa kokonaisuutta, kertoo oppimisen asiantuntija Laura Aalto.    

Yhteistyöllä yrittäjyyden ilosanomaa 


Yrittäjyyskasvatuksen vahvana tukena Tuusulassa on yhteistyö
Yrityskylän kanssa. Tuusulalla on ollut jo kahden vuoden ajan sopimus Yrityskylän kanssa 6. ja 9. luokkien vierailuista, ennakkomateriaalista sekä opettajien koulutuksesta. Yhteistyön toteuttaminen on osa Tuusulan Agenda 2030 -portaita. Tuusulalla on kumppanuussopimus Nuorten Yrittäjyys ja Talous (NYT) kanssa, ja sitä kautta opettajat saavat paljon ilmaista koulutusta, vinkkejä ja materiaalia.  

– Olemme mukana myös valtakunnallisessa YES-verkostossa, jonka kautta saamme jaettua alueellisesti hyviä yrittäjyyskasvatuksen toteuttamismalleja, Aalto iloitsee.   

Tuusulan yrittäjyyskasvatusta edistetään yhteisesti yrittäjyyskasvatustyöryhmässä. Ryhmässä ovat edustettuina Jokelan, Hyrylän sekä Kellokosken yrittäjäyhdistykset, opetuksen edustajia eri kouluasteilta, Keuda, elinkeinopalvelut sekä yrittäjyyskasvatusta tekeviä yhteistyöjärjestöjä. 
 
Käynnistyneelle lukuvuodelle 20242025 ryhmän tavoitteeksi on valikoitunut tiedotuksen ja viestinnän, kuten yrittäjyyskasvatussuunnitelma-verkkosivuston, sekä kuntakohtaisten opiskelijoille suunnattujen tapahtumien kehittäminen, tarkentaa Aalto.  
 
Uutena mahdollisuutena tuusulalaisille nuorille tarjoutui tänä kesänä kesätyöllistyminen Tuusulan 4H-yhdistyksen ja Oppimo Oppimiskeskus Oy:n kesäyrittäjyys-ohjelmien kautta. Niihin haettiin mukaan omalla alustavalla yritysidealla, ja sen aikana sai koulutusta ja ohjausta oman yritysidean kehittämiseen sekä toteuttamiseen käytännössä.  

Lisätiedot: 
Oppimisen asiantuntija Laura Aalto, 040 314 3485, laura.aalto@tuusula.fi 

Takaisin